Grøntsagsplanter

Vi dyrker mange forskellige grøntsagssorter, som du kan dyrke i drivhuset, på altanen i krukker eller på friland. Aubergine planterne er meget produktive, lav marmelade af ananaskirsbær. Artiskok er super flot i staudebedet. Squash er et musthave. Gå på opdagelse i vores sortiment og find inspiration til hvilke planter du skal vælge i år. Hvor kan du købe vores planter? Køb vores planter hos dit lokale havecenter, på planteskolen og hos din blomsterhandler.
Mini aubergine plante


Mini aubergine dyrkes i drivhus og på friland. Planten bindes godt op. Beskæring er ikke nødvendig. Aubergineplanten er selvbestøvende. Frugterne høstes unge ca. 80-100 gr. derved opnås et større udbytte. Skær miniauberginerne i halve og grill dem på havegrillen. Fyld mini auberginer med løg, hvidløg og tomat og bag dem i ovnen.

Artiskok plante


Artiskokplanten plantes på en lun plads i urtehaven, er også meget dekorativ i staudebedet. Den skal have god plads omkring sig og gødes godt. De første blomsterknopper høstes på et tidligt stadie, det sætter gang i nye blomster. Kog blomsterknopperne i letsaltet vand, spis dem med rørt smør. De smager fantastisk med citron og hvidløgscreme.

Gul Squash plante


Gul squash plantes på friland, med 1 meters afstand. Beskæres ikke. Nem at dyrke, giver et meget stort udbytte. Squashene høstes når de er 15-20 cm. lange. Lad ikke frugterne blive alt for store på planten. Vandes og gødes regelmæssigt hele sommeren. Bruges bl.a. til squashtærte, squash frikadeller eller grillet på havegrillen.

Halloween græskar plante


Græskarret dyrkes på friland. Planten er pladskrævende. 2x2 meter pr. plante. Gødes ofte, indtil sidst i september. Vokser hurtigt. Høstes fra begyndelsen af oktober. Børnene vil elske at lave græskar lygter. Inviter halloween ind i dit køkken, græskarret kan også bruges i supper og kager. Græskarcreme er meget lækkert.

Crown Prince græskar plante


Et flot ovalformet gråligt Græskar. Dekorativt og meget velegnet til madlavning. Dyrkes på friland, foretrækker varm og næringsrig jord. Dæk evt. Planten med fiberdug de første par uger. Græskarret er meget velegnet til bagning, stegning, fritering og mos. Græskarkødet er lys orange med en nøddeagtig sød smag.