Grøntsagsplanter

Vi dyrker mange forskellige grøntsagssorter, som du kan dyrke i drivhuset, på altanen i krukker eller på friland. Aubergine planterne er meget produktive, lav marmelade af ananaskirsbær. Artiskok er super flot i staudebedet. Squash er et musthave. Gå på opdagelse i vores sortiment og find inspiration til hvilke planter du skal vælge i år. Hvor kan du købe vores planter? Køb vores planter hos dit lokale havecenter, på planteskolen og hos din blomsterhandler.
Mini aubergine plante


Mini aubergine dyrkes i drivhus og på friland. Planten bindes godt op. Beskæring er ikke nødvendig. Aubergineplanten er selvbestøvende. Frugterne høstes unge ca. 80-100 gr. derved opnås et større udbytte. Skær miniauberginerne i halve og grill dem på havegrillen. Fyld mini auberginer med løg, hvidløg og tomat og bag dem i ovnen.

Artiskok plante


Artiskokplanten plantes på en lun plads i urtehaven, er også meget dekorativ i staudebedet. Den skal have god plads omkring sig og gødes godt. De første blomsterknopper høstes på et tidligt stadie, det sætter gang i nye blomster. Kog blomsterknopperne i letsaltet vand, spis dem med rørt smør. De smager fantastisk med citron og hvidløgscreme.

Grøn squash plante


Grøn squash plantes på friland, med 1 meters afstand. Beskæres ikke. Nem at dyrke, giver et stort udbytte. Høst Squashene når de er 15-20 cm. lange. Lad ikke frugterne blive alt for store på planten. Vandes og gødes regelmæssigt. Bag en lækker squashtærte, grill squash i skiver og spis dem med pesto. spis squashfrikadeller og bag squashkage.

Gul Squash plante


Gul squash plantes på friland, med 1 meters afstand. Beskæres ikke. Nem at dyrke, giver et meget stort udbytte. Squashene høstes når de er 15-20 cm. lange. Lad ikke frugterne blive alt for store på planten. Vandes og gødes regelmæssigt hele sommeren. Bruges bl.a. til squashtærte, squash frikadeller eller grillet på havegrillen.

Butternut squash plante


Dyrkes på friland. Dæk planten med fiberdug de første par uger efter plantning. Planten er pladskrævende. Gødes regelmæssigt indtil midt i september. Høstes når skallen er hård, læg dem til tørre et lunt sted. Meget velsmagende med en sød nøddeagtig smag. Prøv sprøde græskar fritter af butternut squash. Eller bagt i ovnen, med feta og mynte.

Spagetti squash plante


Dyrkes på friland. Dæk planten med fiberdug de første par uger efter plantning. Planten er pladskrævende. Høstes når skallen er hård. Skær spaghetti squashen over på langs, fjern kernerne. Pensles med olie og krydders med timian. Bages ved 200 grader, 50 min. i ovnen. Skrab kødet ud med en gaffel, spises som tilbehør i stedet for pasta.

Halloween græskar plante


Græskarret dyrkes på friland. Planten er pladskrævende. 2x2 meter pr. plante. Gødes ofte, indtil sidst i september. Vokser hurtigt. Høstes fra begyndelsen af oktober. Børnene vil elske at lave græskar lygter. Inviter halloween ind i dit køkken, græskarret kan også bruges i supper og kager. Græskarcreme er meget lækkert.

Hokkaido græskar plante


Hokkaido græskar dyrkes på friland. Planten er pladskrævende, 1,5x1,5 meter pr. plante. Gødes regelmæssigt indtil midt i september. Meget udbytterig. Høstes fra september. Meget velsmagende med en sød nøddeagtig smag. Hokkaido græskarret er et hit i køkkenet, er virkelig lækker i efterårets retter. Supper, bagte i ovn.

Crown Prince græskar plante


Et flot ovalformet gråligt Græskar. Dekorativt og meget velegnet til madlavning. Dyrkes på friland, foretrækker varm og næringsrig jord. Dæk evt. Planten med fiberdug de første par uger. Græskarret er meget velegnet til bagning, stegning, fritering og mos. Græskarkødet er lys orange med en nøddeagtig sød smag.