Årets gang på Klarskov Gartneri

Hvert år i december sår vi de første agurk frø, det gør vi samtidig med at vi har drivhusene fulde af julestjerner. Sidst i januar høster vi de første agurker og det fortætter vi med til 1. november, vi planter nye agurk planter 3 gange i løbet af sæsonen. I foråret fylder vi drivhusene med 74 forskellige grøntsagsplanter. Et par drivhuse står tomme i et par uger , inden vi i juli, fylder drivhusene med julestjerner. Og så starter det hele forfra igen i december.
Allerede i 1970erne begyndte vi at dyrke biologisk, først i vores agurkekultur, senere i hele gartneriet.
 
Borregaard BioPlant bringer hver uge nyttedyr til gartneriet.
 
Siden midten af 1980erne har vi drevet gartneriet biologisk. 

Siden 1985 har vi dyrket vores forårsplanter biologisk. Det betyder at vi bruger nyttedyr, vi sprøjter ikke, vi styrer klimaet i drivhusene 100 % optimalt, vi tilfører kun den mængde vand og gødning som planterne har brug for.

Vi er stolte af måden vi producerer planter på. Vi optimerer hele tiden produktionen, for at gøre det lidt bedre hver år.

Vores forårsplanter gror i en grå potte af 100 % genbrugsplast. Potterne kan smides i genbrugsbeholderen. De grå potter kan sorteres i sorteringsanlæggene og kan derfor genbruges til nye plast produkter.

Vi er Danmarks mindste agurk gartneri, alligevel høster vi  ca. 600.000 stk. agurker hvert år. De første agurker høster vi sidst i januar, i november slutter agurkesæsonen.

Vi er Global G.A.P. certificeret agurkeproducent. 

GLOBAL GAP er et internationalt anerkendt sæt af landbrugsstandarder, der er dedikeret til god landbrugspraksis.

Gennem certificering demonstrerer vi overholdelse af GLOBAL GAP-standarder.

For forbrugere og detailhandlere er GLOBAL GAP-certifikatet en forsikring om, at fødevarer har nået accepterede niveauer af sikkerhed og kvalitet samt er produceret bæredygtigt under hensyntagen til arbejdstagernes sundhed, sikkerhed og velfærd.

74 forskellige grøntsagsplanter til udplantning, har vi i vores forårssortiment. En mindre produktion af isbegonia, er også en del af forårsproduktionen.

Vi gør meget ud af at have et stort sortiment julestjerner. 50.000 julestjerner i mange farver og i alle størrelser. Det er håndarbejde her i gartneriet. På hjemmesiden finder du billeder af alle vores julestjerner og billeder fra Stars for Europa som inspiration til hvad en julestjerne også kan bruges til.

Hver eneste dag, året rundt sker der noget i vores Gartneri. Årstiderne skifter, det glæder vi os altid til. Selv om vi nu i over 100 år har produceret her i gartneriet, er der altid noget vi kan gøre lidt bedre.
 
Hvis du selv vil dyrke biologisk kan du læse om nyttedyrene og skadevoldernes biologi.
 

Klarskov Gartneri i billeder