Tomatplanter

Vi dyrker mange forskellige tomatsorter. Vil du dyrke dine tomatplanter i drivhuset, på altanen i krukker eller på friland i din have, finder du her et væld af gode sorter. Røde, gule, stribede store blomme tomater og små cherry tomater. Gå på opdagelse i vores sortiment og find inspiration til hvilke tomatplanter du skal vælge i år. Hvor kan du købe vores tomatplanter? Køb vores tomatplanter hos dit lokale havecenter, på planteskolen og hos din blomsterhandler.
Gemini tomatplante


Tomatplante til friland og drivhus. Meget dyrknings sikker almindelig tomat. En af de tidligst modne sorter, giver et stort udbytte af velsmagende tomater på ca. 60-70 g. Brug tomaterne i salatskålen eller i en dejlig tomatsalat med mozzarella. Planten bindes op og sideskud fjernes i bladhjørnerne. Gødes ved hver vanding.

Elin tomatplante


Almindelig tomatplante til drivhus og friland, med højt udbytte. Relativ tidlig moden. Velsmagende, faste og saftige frugter på ca. 80-90 g. Brug tomaterne til tomatsalsa og i salatskålen. Planten bindes op, alle sideskud fjernes i bladhjørnerne. Fjern lidt blade så der kommer masser af lys og luft til tomaterne. Gødes ved hver vanding.

Gourmet tomatplante


Almindelig tomatplante til drivhus og friland. Meget smagfuld og krydret tomat, saftige frugter på ca. 80-90 g. Brug tomaterne på en tomatmad med frisk purløg, tomatsalat og i salatskålen. Planten bindes op, husk at fjerne sideskud i bladhjørnerne. Fjern lidt blade så der kommer masser af lys og luft til tomaterne. Gødes ved hver vanding.

Isabella tomatplante


Almindelig tomatplante til drivhus og friland, højt udbytte. Relativ tidlig moden. Velsmagende, faste og saftige frugter på ca. 80-90 g. Bruges bl.a. til græsksalat, tomatsalat eller i salatskålen. Planten bindes op, husk at fjerne sideskud i bladhjørnerne. Fjern lidt blade så der kommer masser af lys og luft til tomaterne. Gødes ved hver vanding.

Bøf tomatplante Marmande


Marmande hedder denne dejlige bøftomat, tomaten trives både på friland og i drivhus. Kraftigt voksende med store tykvæggede og kødfulde tomater, udbytterig. Gør sig særligt godt i dejlige simreretter eller i en græsk salat. Frugtstørrelse på ca. 120-160 g. Planten bindes op, det er vigtigt at fjerne sideskud i bladhjørnerne. Gødes ved hver vanding.

Santalina blomme tomatplante


Mini blommetomat, plantes i drivhus eller på friland. Frugterne er meget skinnende røde og har en uovertruffen sød smag. Tomaterne vejer ca. 15-30 g. Børnene vil elske at få de små fine tomater med i madkassen. Er også meget lækker på en omelet. Planten bindes op og alle sideskud fjernes. Planten gødes jævnligt og må ikke tørre ud.

Trilly San marzano tomatplante


Lækker San Marzano tomat, dyrk den i drivhus eller på friland. Frugterne har en ekstra ordinær god og sød smag, meget produktiv. Vejer ca. 20-25 g. Brug tomaten på en lækker pizza Marghe-rita med mozzarella og basilikum. Eller nyd den direkte fra planten. Planten bindes op og alle sideskud fjernes. Gødes ved hver vanding.

Ribs tomatplante Red Current


Red Current, er navnet på denne fantastiske vilde tomat. Dyrkes i drivhus eller på friland. Frugten er lille, men fuld af smag. Frugterne er skinnende røde. Spis dem lige fra haven, børnene vil også være vilde med disse små søde tomater. Flot som pynt på din mad. Planten er meget udbytterig og sætter et hav af små tomater. Planten bindes op og beskæres lidt, for ikke at blive for vild. Gødes ved hver vanding.

Black cherry tomatplante


Mørke blanke purpur farvede saftige og søde cherrytomater. Planten producerer en overflod af tomater. Frugten vejer ca. 15-20 g. Dyrkes i drivhuset og på friland. Bland de mørke cherry tomater med gule og røde cherrytomater, lidt olivenolie, løg og mozzarella og byd på en farvestrålende flot tomatsalat. Bind planten op og fjern sideskud. Gød planten.

Tiny Tim busk tomatplante


Busk cherrytomat, meget kompakt og forgrenet cherrytomat. Dyrkes i potter og krukker på altanen, terrassen i vindueskarmen, i drivhuset eller i udestuen. Plante højde ca. 40 cm, velsmagende frugter på ca. 20-30 mm. God i madkassen og selvfølgelig i salatskålen med agurk og rødløg. Sideskuddene skal ikke fjernes. Gødes ved hver vanding.

Siderno cherry busk tomatplante


Busk cherry tomat, meget kompakt og forgrenet cherrytomat, supernem at dyrke i krukker på altanen og på terrassen. Plantehøjde ca. 45 cm, meget velsmagende frugter på ca. 30 mm i diameter. Giver et stort udbytte. Brug dem i salater, på kebab eller som snack. Sideskud fjernes ikke, men bind grenene op. Gødes ved hver vanding. Må ikke tørre ud.

Tumbler ampel tomatplante


Plantes i en stor ampel eller i en høj krukke. Planten bliver 50-60 cm høj og er meget forgrenet, med hængende grene. Sideskud fjernes ikke, giver et stort udbytte af velsmagende tomater på 25-30 g. Planten hænger dekorativt, og er meget velegnet på en altan eller terrasse. Gødes regelmæssigt og må ikke tørre ud.