Tomatplanter

Vi dyrker mange forskellige tomatsorter. Vil du dyrke dine tomatplanter i drivhuset, på altanen i krukker eller på friland i din have, finder du her et væld af gode sorter. Røde, gule, stribede store blomme tomater og små cherry tomater. Gå på opdagelse i vores sortiment og find inspiration til hvilke tomatplanter du skal vælge i år. Hvor kan du købe vores tomatplanter? Køb vores tomatplanter hos dit lokale havecenter, på planteskolen og hos din blomsterhandler.
Gemini tomatplante


Tomatplante til friland og drivhus. Meget dyrknings sikker almindelig tomat. En af de tidligst modne sorter, giver et stort udbytte af velsmagende tomater på ca. 60-70 g. Brug tomaterne i salatskålen eller i en dejlig tomatsalat med mozzarella. Planten bindes op og sideskud fjernes i bladhjørnerne. Gødes ved hver vanding.

Gul tomatplante


Golden Queen Middelkraftigt voksende almindelig tomatplante, med gule frugter på ca. 60 g. Meget velegnet til ovnretter og som farveelement i salatskålen eller blandet med røde tomater på Bruschetta. Planten bindes op, alle sideskud fjernes i bladhjørnerne. Fjern lidt blade så der kommer masser af lys og luft til tomaterne. Husk gødning jævnligt

Black Russian tomatplante


Store saftige mahogni brune tomater, frugtkødet er også mørkt. Sorten er rigt bærende, dyrkes bedst i drivhus. Smagen er kompleks med en lækker blanding af sukker og syre. Knib sideskuddene af. Tomaten vejer ca. 90-100 gram, brug tomaten i varme retter og i den hjemmelavede tomatsauce med basilikum og hvidløg. Gødes jævnligt.

Bøf tomatplante Marmande


Marmande hedder denne dejlige bøftomat, tomaten trives både på friland og i drivhus. Kraftigt voksende med store tykvæggede og kødfulde tomater, udbytterig. Gør sig særligt godt i dejlige simreretter eller i en græsk salat. Frugtstørrelse på ca. 120-160 g. Planten bindes op, det er vigtigt at fjerne sideskud i bladhjørnerne. Gødes ved hver vanding.

Picolino coktail tomatplante


Fantastisk cocktailtomat, til både friland og drivhus. Frugterne er meget skinnende røde, og har en uovertruffen sød og krydret smag. Giver et stort udbytte. Frugtstørrelse ca. 35-50 g. Fantastisk til en tomat mad. Planten bindes op efterhånden, sideskud fjernes i bladhjørnerne. Gødes ved hver vanding. Fjern lidt blade så toma-terne får meget lys.

Aranka cocktail tomatplante


Cocktail og klasetomat, til friland og drivhus. Er også dejlig at have på terrassen eller på altanen. Flotte klaser, med en dejlig sød og krydret smag. Giver et stort udbytte. Frugterne vejer ca. 35-50 g. Brug tomaterne til tomatsalat, semidried tomater med hvidløg og tomatmadder. Planten bindes op og sideskud fjernes. Gødes ved hver vanding.

Tiger cocktail tomatplante


Rød og grønstribet cocktailtomat, dyrkes i drivhus og på friland. Flotte klaser, mørkerødt frugtkød, skallen er tyk. Sød, krydret og intens tomatsmag. Giver et stort udbytte. Frugtstørrelse 35-50 g. Brug tomaten på grillspyd sammen med squash og rødløg. Tomaten er flot som farve element i salatskålen. Planten bindes op og sideskud fjernes.

Colibri blomme tomatplante


En virkelig dejlig stor blommetomat. Vokser bedst i drivhus, frisk sød og krydret smag. Store flotte blommetomater på ca. 80-100 gr. Tomaten er meget fast og er god til ovnretter og grillmad. Planten bindes op, husk at fjerne sideskud i bladhjørnerne. Fjern også lidt blade så der kommer masser af lys og luft til tomaterne. Gødes ved hver vanding og må ikke tørre ud.

Romalina blomme tomatplante


Lille blomme/klasetomat. Dyrkes både i drivhus og på friland. Frugterne er meget skinnende røde, og har en uovertruffen sød smag. Vejer ca. 40-60 g. Lækre i en tomat salat, Bruschetta og til tomatmadder med purløg. Bind planten op og fjern sideskud. Husk at gøde ved hver vanding. Fjern lidt blade så tomaterne får lys.

Flavorino blomme tomatplante


Lille blommetomat og klasetomat. Tomatplante til både drivhus og friland. Frugterne er knasende sprøde, krydret og saftige, og har en fantastisk sød smag. Frugtstørrelse ca. 40-60 g. Tomaten er meget velegnet til bagning i ovnen og til Bruschetta. Planten bindes op og sideskud fjernes. Det er vigtigt at gøde for at få et godt udbytte.

Santalina blomme tomatplante


Mini blommetomat, plantes i drivhus eller på friland. Frugterne er meget skinnende røde og har en uovertruffen sød smag. Tomaterne vejer ca. 15-30 g. Børnene vil elske at få de små fine tomater med i madkassen. Er også meget lækker på en omelet. Planten bindes op og alle sideskud fjernes. Planten gødes jævnligt og må ikke tørre ud.

Trilly San marzano tomatplante


Lækker San Marzano tomat, dyrk den i drivhus eller på friland. Frugterne har en ekstra ordinær god og sød smag, meget produktiv. Vejer ca. 20-25 g. Brug tomaten på en lækker pizza Marghe-rita med mozzarella og basilikum. Eller nyd den direkte fra planten. Planten bindes op og alle sideskud fjernes. Gødes ved hver vanding.

Faktor San marzano tomatplante


Stor aflang italiensk madtomat. Dyrkes både i drivhus og på friland. Frisk sød og kraftig smag. Frugt størrelse ca. 80-100 gr. Tomaten har masser af tomatkød, fantastisk til tomatsauce og suppe. Planten bindes op, alle sideskud fjernes. Fjern lidt blade så der kommer masser af lys og luft til tomaterne. Gødes ved hver vanding.

Jordbær tomatplante Berry Grande


Tomato Berry Grande, får masser af supersøde jordbærformede tomater, de vejer 30-40 gram. Planten bindes op og sideskud fjernes i bladhjørnerne. Gødes og vandes regelmæssigt. Egner sig både til drivhus og friland. Spis de jordbærlignende tomater direkte fra planten som snack eller i en dejlig salat sammen med feta. Jordbærtomaten giver et stort udbytte.

Sungold cherry tomatplante


En helt igennem fantastisk orange sød cherry tomat, dyrkes på friland og i drivhus, stort udbytte af lange klaser med ca. 20-30 g store frugter, med en meget sød og aromatisk smag. Spis tomaten når du plukker den, den smager helt fantastisk. Meget dekorativ i salatskålen. Planten giver et stort udbytte. Planten bindes op, sideskud fjernes i bladhjørnerne. Gødes regelmæssigt.

Siderno cherry busk tomatplante


Busk cherry tomat, meget kompakt og forgrenet cherrytomat, supernem at dyrke i krukker på altanen og på terrassen. Plantehøjde ca. 45 cm, meget velsmagende frugter på ca. 30 mm i diameter. Giver et stort udbytte. Brug dem i salater, på kebab eller som snack. Sideskud fjernes ikke, men bind grenene op. Gødes ved hver vanding. Må ikke tørre ud.

Tumbler ampel tomatplante


Plantes i en stor ampel eller i en høj krukke. Planten bliver 50-60 cm høj og er meget forgrenet, med hængende grene. Sideskud fjernes ikke, giver et stort udbytte af velsmagende tomater på 25-30 g. Planten hænger dekorativt, og er meget velegnet på en altan eller terrasse. Gødes regelmæssigt og må ikke tørre ud.