Tomatplanter

Vi dyrker mange forskellige tomatsorter. Vil du dyrke dine tomatplanter i drivhuset, på altanen i krukker eller på friland i din have, finder du her et væld af gode sorter. Røde, gule, stribede store blomme tomater og små cherry tomater. Gå på opdagelse i vores sortiment og find inspiration til hvilke tomatplanter du skal vælge i år. Hvor kan du købe vores tomatplanter? Køb vores tomatplanter hos dit lokale havecenter, på planteskolen og hos din blomsterhandler.
Gemini tomatplante


Tomatplante til friland og drivhus. Meget dyrknings sikker almindelig tomat. En af de tidligst modne sorter, giver et stort udbytte af velsmagende tomater på ca. 60-70 g. Brug tomaterne i salatskålen eller i en dejlig tomatsalat med mozzarella. Planten bindes op og sideskud fjernes i bladhjørnerne. Gødes ved hver vanding.

Elin tomatplante


Almindelig tomatplante til drivhus og friland, med højt udbytte. Relativ tidlig moden. Velsmagende, faste og saftige frugter på ca. 80-90 g. Brug tomaterne til tomatsalsa og i salatskålen. Planten bindes op, alle sideskud fjernes i bladhjørnerne. Fjern lidt blade så der kommer masser af lys og luft til tomaterne. Gødes ved hver vanding.

Gourmet tomatplante


Almindelig tomatplante til drivhus og friland. Meget smagfuld og krydret tomat, saftige frugter på ca. 80-90 g. Brug tomaterne på en tomatmad med frisk purløg, tomatsalat og i salatskålen. Planten bindes op, husk at fjerne sideskud i bladhjørnerne. Fjern lidt blade så der kommer masser af lys og luft til tomaterne. Gødes ved hver vanding.

Isabella tomatplante


Almindelig tomatplante til drivhus og friland, højt udbytte. Relativ tidlig moden. Velsmagende, faste og saftige frugter på ca. 80-90 g. Bruges bl.a. til græsksalat, tomatsalat eller i salatskålen. Planten bindes op, husk at fjerne sideskud i bladhjørnerne. Fjern lidt blade så der kommer masser af lys og luft til tomaterne. Gødes ved hver vanding.

Bøf tomatplante Marmande


Marmande hedder denne dejlige bøftomat, tomaten trives både på friland og i drivhus. Kraftigt voksende med store tykvæggede og kødfulde tomater, udbytterig. Gør sig særligt godt i dejlige simreretter eller i en græsk salat. Frugtstørrelse på ca. 120-160 g. Planten bindes op, det er vigtigt at fjerne sideskud i bladhjørnerne. Gødes ved hver vanding.

Aranka cocktail tomatplante


Cocktail og klasetomat, til friland og drivhus. Er også dejlig at have på terrassen eller på altanen. Flotte klaser, med en dejlig sød og krydret smag. Giver et stort udbytte. Frugterne vejer ca. 35-50 g. Brug tomaterne til tomatsalat, semidried tomater med hvidløg og tomatmadder. Planten bindes op og sideskud fjernes. Gødes ved hver vanding.

Colibri blomme tomatplante


En virkelig dejlig stor blommetomat. Vokser bedst i drivhus, frisk sød og krydret smag. Store flotte blommetomater på ca. 80-100 gr. Tomaten er meget fast og er god til ovnretter og grillmad. Planten bindes op, husk at fjerne sideskud i bladhjørnerne. Fjern også lidt blade så der kommer masser af lys og luft til tomaterne. Gødes ved hver vanding og må ikke tørre ud.

Romalina blomme tomatplante


Lille blomme/klasetomat. Dyrkes både i drivhus og på friland. Frugterne er meget skinnende røde, og har en uovertruffen sød smag. Vejer ca. 40-60 g. Lækre i en tomat salat, Bruschetta og til tomatmadder med purløg. Bind planten op og fjern sideskud. Husk at gøde ved hver vanding. Fjern lidt blade så tomaterne får lys.

Flavorino blomme tomatplante


Lille blommetomat og klasetomat. Tomatplante til både drivhus og friland. Frugterne er knasende sprøde, krydret og saftige, og har en fantastisk sød smag. Frugtstørrelse ca. 40-60 g. Tomaten er meget velegnet til bagning i ovnen og til Bruschetta. Planten bindes op og sideskud fjernes. Det er vigtigt at gøde for at få et godt udbytte.

Santalina blomme tomatplante


Mini blommetomat, plantes i drivhus eller på friland. Frugterne er meget skinnende røde og har en uovertruffen sød smag. Tomaterne vejer ca. 15-30 g. Børnene vil elske at få de små fine tomater med i madkassen. Er også meget lækker på en omelet. Planten bindes op og alle sideskud fjernes. Planten gødes jævnligt og må ikke tørre ud.

Trilly San marzano tomatplante


Lækker San Marzano tomat, dyrk den i drivhus eller på friland. Frugterne har en ekstra ordinær god og sød smag, meget produktiv. Vejer ca. 20-25 g. Brug tomaten på en lækker pizza Marghe-rita med mozzarella og basilikum. Eller nyd den direkte fra planten. Planten bindes op og alle sideskud fjernes. Gødes ved hver vanding.

Sungold cherry tomatplante


En helt igennem fantastisk orange sød cherry tomat, dyrkes på friland og i drivhus, stort udbytte af lange klaser med ca. 20-30 g store frugter, med en meget sød og aromatisk smag. Spis tomaten når du plukker den, den smager helt fantastisk. Meget dekorativ i salatskålen. Planten giver et stort udbytte. Planten bindes op, sideskud fjernes i bladhjørnerne. Gødes regelmæssigt.

Black cherry tomatplante


Mørke blanke purpur farvede saftige og søde cherrytomater. Planten producerer en overflod af tomater. Frugten vejer ca. 15-20 g. Dyrkes i drivhuset og på friland. Bland de mørke cherry tomater med gule og røde cherrytomater, lidt olivenolie, løg og mozzarella og byd på en farvestrålende flot tomatsalat. Bind planten op og fjern sideskud. Gød planten.

Tiny Tim busk tomatplante


Busk cherrytomat, meget kompakt og forgrenet cherrytomat. Dyrkes i potter og krukker på altanen, terrassen i vindueskarmen, i drivhuset eller i udestuen. Plante højde ca. 40 cm, velsmagende frugter på ca. 20-30 mm. God i madkassen og selvfølgelig i salatskålen med agurk og rødløg. Sideskuddene skal ikke fjernes. Gødes ved hver vanding.