Chili

Vi dyrker mange forskellige chili sorter. Vil du dyrke dine chili i drivhuset, på altanen i krukker eller på friland i din have, finder du her et væld af gode sorter. Gå på opdagelse i vores sortiment og find inspiration til hvilke chiliplanter du skal vælge i år. Du finder den helt milde Habanero Dulce Suave til Carolina Reaper styrke 15. Hvor kan du købe vores chili planter? Køb vores chiliplanter hos dit lokale havecenter, på planteskolen og hos din blomsterhandler.
Habanero Dulce Suave chili styrke 1


Habanero Dulce Suave chilien har næsten ingen styrke men den har Habaneroens fantastiske insisterende duft og aromaer. Denne chili bruges som et krydderi i gryderetter, i salaten eller på ostemadden. Plant den i drivhuset eller udendørs i krukker, på altanen eller på terrassen. Chilien er fantastisk velsmagende.

Santa Fe chili styrke 2


Santa Fe er en mild chili. Dyrkes på friland og i drivhus, giver først lysegrønne/gule siden orangerøde chilier. Frugterne anvendes på begge stadier. Frugten bliver ca. 8-9 cm. lang. Chilien bruges frisk i madlavningen, alt fra wok mad til fyldte, grillet eller bagt i ovnen. Kompakt vækst, meget velegnet til dyrkning i krukker.

Tequlia Sunrise chili styrke 2


Mild chilipeber, dyrkes på friland og i drivhus, giver først mørkegrønne siden gylden orange chilier. Santa Fe chilien bliver er ca. 4-5 cm. lang, chilien er meget velsmagende og moderat krydret. Bruges frisk i madlavningen og er også meget velegnet til salsa. Kompakt vækst, meget velegnet til dyrkning i krukker.

Jalapeno chili styrke 5


Middel stærk chili. Dyrkes på friland og i drivhus, giver først grønne siden røde chilier. Frugterne anvendes på begge stadier. Chilien bliver 5- 7 cm. lang. Bruges meget i det Mexicanske køkken. Chili frugterne er meget velegnede til at sylte. Jalapeno poppers er altid et hit. Kompakt vækst, meget velegnet til dyrkning i krukker.

Long Slim chili styrke 6


Lang og slank stærk Cayenne chili. Dyrkes på friland og i drivhus, er meget velegnet til at dyrke i krukker. Både de grønne og røde chilier anvendes, den grønne er stærkest. Long slim er meget udbytterig. Chilien bruges frisk eller tørret. De kan efter tørring knuses til chilipulver og chiliflager. Gødes og vandes regelmæssigt.

Citron Aji Limon chili styrke 7


Aji Limon er en stærk tyndkødet gul spids chili. Aromatisk med tydelig citrus aroma. Dyrkes på friland og i drivhus eller i krukker på terrassen. Chilien bliver ca. 8 cm. lang, udvikler sig fra grøn til gul. Chilien anvendes frisk i madlavningen, chilien er nem at tørre og gemme til vint-ren. Prøv den i din egen chutney.

Tabasco chili styrke 8


En stærk chili der er mest kendt for den sauce den lægger navn, smag og styrke til. Dyrkes i krukker på friland og i drivhus, giver først grønne siden røde opretstående chilier. Planten giver et stort udbytte af små chilier. Chilien bruges frisk i madlavningen, eller til salsa. Lav din helt egen tabasco sauce.

Habanero Orange chili styrke 10


Habanero er en stærk chili. Dyrkes på friland og i drivhus. Giver et stort udbytte. Giver først grønne siden orange chilier. Chilien ligner en mini peberfrugt. Chilien har en fantastisk smag og aroma. Chilien kan bruges til chilisauce, smager fantastisk syltede. Meget velegnet til dyrkning i krukker.

Scotch Bonnet Habanero chili styrke 10


Habanero Chocolate Scotch Bonnet chili, aromatisk stærk chili. Giver først grønne siden blanke mørkebrune chilier. Chilien har en fantastisk aroma og smag af chokolade, kaffe og passionsfrugt. Brug den til fx Chili con carne.Aromatisk stærk chili. Plantes på friland i krukker, i drivhuset eller på altanen. Meget rigt bærende.